Aikido for Seniorer

Selvtillid

Aikido træning for seniorer opbygger smidighed, styrke og faldteknikker. Derudover lærer du enkle teknikker til at forsvare dig selv på en konflikt-nedtrappende og rolig måde. Det giver en større følelse af selvsikkerhed og selvtillid i hverdagen.

Fællesskab

Ved at træne Aikido som senior hos os, vil du omgående blive en del af et støttende og ikke-dømmende fællesskab. Både i træningen, men også efter træningen, vil du opleve en glæde og samhørighed som vil bidrage til bedre humør og overskud.

Sundhed

Selv når man er blevet lidt ældre, så er det vigtigt at holde sin krop og sind sundt. Gennem Aikidotræning vil du opleve at få større smidighed, en styrket muskulatur, forbedret vejrtrækning og et generelt sundere helbred.

Aikido træning som senior

Aikido træning kan have utallige fordele for seniorer over 65 år. Vores hold fokuserer på de bløde sider af Aikido, såsom Aiki Taiso øvelser og korrekt faldteknik, som kan være særligt gavnligt for ældre voksne.

Gennem Aiki Taiso øvelserne, der er inspireret af traditionel japansk gymnastik og principperne fra Aikido, kan seniorer forbedre deres balance, fleksibilitet og styrke. Disse øvelser kan også hjælpe med at reducere risikoen for fald og skader, som kan være særligt farlige for ældre voksne.

 

Aikido træning kan også hjælpe seniorer med at blive mere trygge i deres hverdag. Gennem træningen lærer de teknikker til at forsvare sig selv og håndtere stressende situationer på en effektiv og rolig måde. Dette kan give en større følelse af selvsikkerhed og selvtillid i hverdagen.

 

Endvidere kan Aikido træning hjælpe seniorer med at opretholde en god sundhedstilstand og forebygge aldersrelaterede sygdomme og lidelser såsom osteoporose og hjerte-kar-sygdomme. Træningen kan også bidrage til at forbedre kognitiv funktion, da det kræver koncentration og koordination.

 

Samlet set kan Aikido træning være en gavnlig og sjov måde for seniorer at opretholde deres sundhed og trivsel. Vores hold fokuserer på de bløde sider af Aikido, som gør det til en sikker og tilgængelig træningsform for seniorer i alle niveauer af fysisk form.