Hvad er Aikido?

Se indslag om Aikido træning i Hombu Dojo

I Wakamatsu-cho, Shinjuku i Tokyo ligger Hombu Dojo (direkte oversat til Hovedkvarter Dojo’en). Her mødes Aikidoudøvere fra hele verden og træner med hinanden. Undervisningen varetages af forskellige dygtige Sensei, herunder Ueshiba familien.

Klik på videoen for at se et indslag om Aikido og Humbo Dojo lavet af den japanske TV-station NHK.

Aikido - kampkunst for alle

Aikido er en unik japansk kampkunst som, udover effektive tekniske principper, også indeholder både spiritualitet og filosofi. Gennem sfæriske bevægelser omkring et stabilt center lærer du, at harmonisere med angrebene fra en eller flere modstandere, omdirigere angriberens energi til et punkt uden modstand og dermed kontrollere konflikten uden at påføre unødvendig skade.

 

Aikido kan trænes af alle, uanset alder og køn. Vores medlemmer er fra 6 år og helt op til 90 år! Afhængig af hvem du er, din nysgerrighed og intention, kan Aikido anvendes som hård fysisk træning, til spirituel fordybelse og som værktøj til selvudvikling. Der trænes altid i en munter og afslappet atmosfære og tone, hvor fokus er på at hjælpe den enkelte til at udvikle sin Aikido.

 

合 – AI for harmoni
気 – KI for sind, vilje og fysisk/åndelig energi
道 – DO for vejen / “The Way”

Aikido består af 3 tegn - med mening

De 3 tegn kan fortolkes på mange måder, og i Aikido Aikikai Odense fortolkes de som at Aikido er en metode (vej) til at opnå en harmonisk tilstand, både fysisk og psykisk, med sig selv og sin modstander.
Gennem vedvarende træning opnår du derfor ikke kun effektive metoder til at neutralisere en konflikt, men det bliver også en vej til at opbygge en indre ro i dit sind, der gør dig i stand til at undgå konflikter til at starte med. Under træningen vil du typisk erfare, at du også træner den personlige side af dig selv. Du vil begynde at se forestående konflikter og din interaktion med andre, i et andet mere positivt lys og opbygger løbende et oprigtigt ønske om at bringe dig selv i harmoni med situationen.

Aikido - familie og arv

Aikido er udviklet af japaneren Morihei Ueshiba, også kaldet Ō-sensei, i 1930´erne og frem. Morihei grundlagde derudover Hombu Dojo i Tokyo, Japan som eksisterer den dag i dag, nu som hovedkvarter for verdens Aikido. Det internationale Aikidoforbund (IAF) har også til huse her. 

Den tekniske ledelse varetages af pt. af hans barnebarn Moriteru Ueshiba, og forretningsmæssigt har hans oldebarn Mitsuteru Ueshiba gradvist overtaget ansvaret. Aikido dyrkes i dag af millioner af mennesker verden over efter de traditionelle principper for japansk kampkunst.

O-Sensei Morihei Ueshiba
Ueshiba Morihei
Doshu Moriteru Ueshiba
Ueshiba Moriteru
Ueshiba Kisshomaru
Ueshiba Mitsuteru